Bestil her

TERNET NINJA

– et filosofisk forløb om gode handlinger

Med udgangspunkt i Anders Matthesens fortælling om Ternet Ninja, arbejdes der i dette projekt med spørgsmålet om, hvad en god handling er. Er nogle handlinger altid gode? Hvem afgør, om en handling er god? Er retfærdige handlinger også gode handlinger?

I projektet er der fokus på elevernes egne tanker, som får form gennem filosofiske øvelser og samtaler med inspiration fra Ternet Ninja og en række bibelske tekster.

I Ternet Ninja møder vi både hævn, hjælpsomhed og nedladenhed, gode og dårlige handlinger. De mange perspektiver på menneskets handlinger er i fortællingen sat ind i en konkret kontekst, som er genkendelig og vedkommende for mange børn og unge.

Samtidig møder vi også udfordringer og perspektiver på den gode handling gennem flere af Bibelens fortællinger. Disse inddrages i projektet som inspiration til elevernes filosofiske tanker.

Projektet tænkes inden for rammerne af FN’s Verdensmål nr. 16 om retfærdighed.

Praktisk

Der er mulighed for, at eleverne kan se Ternet Ninja i biografen på følgende tidspunkter:

  • BioCity Randers mandag d. 13/1 kl. 10 og tirsdag d. 14/1 kl. 10
  • Filmteatret Hobro mandag d. 13/1 kl. 11
  • Hadsten Bio onsdag d. 15/1 kl. 10
  • Hammel Fotorama onsdag d. 15/1 kl. 10

Senest medio september får I en tilbagemelding, om I har fået plads i biografen. Får man ikke plads i biografen, tilbyder vi at vise filmen.

Er transporten til biografen en udfordring, så kontakt Skoletjenesten på tina@fusr.dk.

Projektet indebærer et forberedende kursus med bl.a. Finn Thorbjørn Hansen. Kom og bliv klædt på til at lave filosofiske øvelser med din klasse.

Målgruppe: 4. – 6. klasse
Fag: Kristendomskundskab og dansk
Lektioner: 8 + biografforestilling
Projektperiode: Januar – februar
Kursus: Mandag d. 26/8 kl. 14 – 16.30 (se under kurser)

Bestil her