Tilmelding

Navn*

E-mail*

Mobil*

Antal elever*

Klasse*

Skole*

Jeg har undervisningsvejledningen fra tidligere og ønsker kun elevmaterialet*:
JaNej

Evt. kommentarer

Ballade mellem brødre

Et projekt om misundelse og tilgivelse

Det er menneskeligt at ville have, hvad de andre har. Et lille barn, der leger med en rød bil, vil hellere have den blå, fordi det netop er den bil, det andet barn leger med. Unge mennesker ønsker sig ofte det samme tøj, som de andre unge går i, og mange voksne tror tit, at græsset er grønnere i naboens have. Misundelse er et almenmenneskeligt fænomen.

I fortællingen Ballade mellem brødre er Jakob også misundelig og vil have, hvad Esau har – både førstefødselsretten og farens velsignelse. Da Jakob snyder sig til at få begge dele, opstår der konflikt mellem brødrene, og Jakob må flygte fra Esaus vrede. Esau vil have hævn, mens Jakob kommer i tvivl: Hvad er vigtigst? Førstefødselsretten og farens velsignelse eller forholdet til Esau?

Fortællingen Ballade mellem brødre kredser om fænomenerne misundelse og tilgivelse. Fortællingen kan opleves lokalt i Skoletjenestens fortælletelt, hvor eleverne møder Jakob og yndlingshustruen Rakel, som sammen folder balladen mellem de to brødre ud for eleverne. 

I lærervejledningen er der forslag til, hvordan der kan samles op på fortællingens tema om misundelse og tilgivelse. Det sker bl.a. gennem  meddigtning som didaktisk greb, øvelser og elevernes eget ’foldetelt’.

Materialet udbydes kun til skoler i Randers, Favrskov og den sydlige del af Mariagerfjord Kommune. 

Materialet sendes senest i oktober. Skal du bruge materialet tidligere, så skriv tidspunktet i feltet “Evt. kommentarer”.

Målgruppe: 1.-3. klasse
Fag: Kristendomskundskab
Lektioner: 5
Projektperiode: maj-juni

Tilmelding

Navn*

E-mail*

Mobil*

Antal elever*

Klasse*

Skole*

Jeg har undervisningsvejledningen fra tidligere og ønsker kun elevmaterialet*:
JaNej

Evt. kommentarer