Tilmelding

Navn*

E-mail*

Mobil*

Skole*

Evt. kommentarer:

Teknologiforståelse og etik

Dette kursus er blevet til i samarbejde med Skolernes Udviklingscenter i Randers og byder først på et oplæg ved Simon Skov Fougt, lektor, ph.d., DPU. Herefter vil der være introduktion til projektet Den etiske kode.

Oplæg: Teknologiforståelse i spændet mellem programmering, kontekst og etik

Oplægget giver en indføring i, hvordan fagfeltet teknologiforståelse kan understøtte eleverne i at forstå og kritisk vurdere den teknologi, de møder i hverdagen. Det gøres bedst ved, at eleverne selv designer teknologi til noget, af en grund og i en kontekst. Derved kommer eleverne til at forholde sig til den afgørende etik: Hvad kan vi? Hvad må vi? Hvad bør vi? 

Gennem en konkret case præsenterer oplægget den faseopdelte tilgang til scenariedidaktik som et godt bud på en fagdidaktik til fagfeltet, uanset klassetrin og uanset om det foregår som dimension i eksisterende fag eller i det selvstændige valgfag.

Målgruppen er alle interesserede lærere og lærere tilmeldt mellemtrinsprojektet Den etiske kode.

Hvor: Salen, Sct. Mortens Hus, staldgårdsgade 2, 8900 Randers C

Hvornår: Torsdag d. 20/2 2025 kl. 14.30 – 16.30.

Målgruppe: Alle interesserede lærere. Lærere tilmeldt mellemtrinsprojektet Den etiske kode – om teknologiforståelse og etik er automatisk tilmeldt.

Læs mere og tilmeld dig mellemtrinsprojektet her!

Program:

  • Kl. 14.30-15.30: Oplæg ved Simon Skov Fought
  • Kl. 15.30-15.45: Kaffepause
  • Kl. 15.45-16.30: Workshop: Den etiske kode

Efter oplægget med Simon Skov Fought, er det også muligt at tilmelde sig en en workshop ved Skolernes Udviklingscenter Randers. Se mere her.

Tilmelding

Navn*

E-mail*

Mobil*

Skole*

Evt. kommentarer: