Tilmelding

Navn*

E-mail*

Mobil*

Skole*

Klasse*

Antal elever*

Jeg har allerede undervisningsvejledningen og ønsker blot en ny kode, så jeg kan tilgå hjemmesiden i dette skoleår*:
JaNej

Evt. kommentarer

NYHED – Påsken Basic

I foråret holder alle elever i Danmark påskeferie. En ferie, hvor nogle af dagene har navne: Palmesøndag, Skærtorsdag, Langfredag og Påskedag. 

I dette projekt får eleverne kendskab til den vigtigste og ældste kristne højtid, nemlig påsken. Projektet hedder Påsken basic, fordi der sættes fokus på basal viden om, hvorfor påske fejres i kristendommen, og hvad der egentlig ligger bag de enkelte helligdage i påsken. I projektet bidrager film, fortælling og musik på hver sin måde til at formidle denne basisviden. 

Der er udarbejdet 5 korte film til projektet, hvor den italienske kunstner Giottos kendte fresker over påskeberetningen lidt efter lidt tegnes frem og kommer til syne, mens de fire påskedage genfortælles. 

I påskeberetningen sker der nogle ret vilde og uventede ting, som i projektet kaldes plot twists, fx at kongen kommer ridende på et arbejdsdyr, at helten korsfæstes, og at den døde sejrer og bliver levende igen. Eleverne skal som en slags detektiver på jagt efter plot twists i fortællingerne.   

Et gennemgående element i projektet er en stemningsmåler til hver elev. Den skal måle stemningen på de enkelte påskedage – både som det er formidlet i filmene og fortællingerne, men også i projektets påskesalmer. Derved skal eleverne få en fornemmelse af, at påskeberetningen er et samlet drama, som udvikler sig fra Palmesøndag til Påskedag. 

Materialet udbydes kun til skoler i Randers, Favrskov og den sydlige del af Mariagerfjord Kommune. 

Materialet sendes senest i oktober. Skal du bruge materialet tidligere, så skriv hvornår i feltet “Evt. kommentarer”.

Målgruppe: 4.-5. klasse
Fag: Kristendomskundskab og evt. musik
Lektioner: 6-8
Projektperiode: Hele året

Tilmelding

Navn*

E-mail*

Mobil*

Skole*

Klasse*

Antal elever*

Jeg har allerede undervisningsvejledningen og ønsker blot en ny kode, så jeg kan tilgå hjemmesiden i dette skoleår*:
JaNej

Evt. kommentarer