Tilmelding


Læs mere og tilmeld dig et af de tre projekter, der er knyttet til kurset:

Billedbøger

Kurset er en forberedelse til dette skoleårs røde tråd om billedbøger. Kurset byder på fælles oplæg ved Ayoe Quist Henkel, lektor, ph.d., samt introduktion til mellemtrinsprojektet Ankomsten og udskolingsprojektet Har man sagt A… Ayoe Quist Henkel har blandt andet skrevet bogen Børnelitteratur i en medietid og er medforfatter på bogen Grib litteraturen! 50 litteraturdidaktiske greb – Lærerens håndbog til en meningsfuld litteraturundervisning.

Oplæg: Verdensvendt billedlitteratur

Oplægget giver en indføring i aktuelle temaer og tendenser i billedlitteratur med fokus på verdensvendthed forstået som billedlitteraturs blik for børns forskellige vilkår. Dette gøres blandt andet gennem tematisering af krig, krop, køn, klima og kultur. Vi vil se på billedlitteraturens mange måder at fortælle på gennem skrift og billede, men også gennem såkaldt ordløs billedlitteratur eller ‘stille’ billedbøger. I oplægget vil Ayoe Quist Henkel også komme med litteraturdidaktiske greb og konkrete forslag til, hvordan man kan undervise i billedlitteratur på en sansende og skabende måde. 

Hvor: Kristrup Sognegård, Ørneborgvej 5, 8960 Randers SØ

Hvornår: Onsdag d. 11/9 2024 kl. 14.00 – 16.00.

Målgruppe: Lærere, der har bestilt et af følgende forløb, er automatisk tilmeldt kurset: Ting man trænger til at tænke på, Ankomsten, Har du sagt A…

Program:

  • Kl. 14.00-15.00: Oplæg ved Ayoe Quist Henkel
  • Kl. 15.00-15.15: Kaffepause
  • Kl. 15.15-16.00: Introduktion til “Ankomsten” og “Har du sagt A”

Tilmelding

Læs mere og tilmeld dig et af de tre projekter, der er knyttet til kurset: