Tilmelding

Navn*

E-mail*

Mobil*

Skole*

Klasse*

Antal elever*

Jeg har undervisningsmaterialet fra tidligere og ønsker kun en ny kode til hjemmesiden*:
JaNej

Evt. kommentarer

Hver fugl synger med sit næb

– et (sang)projekt om Grundtvig

Hver fugl synger med sit næb stammer fra en af Grundtvigs sange, og det er netop Grundtvigs sange og salmer, der er projektets omdrejningspunkt. I projektet møder eleverne selveste Grundtvig i form af en skuespiller, der i tre korte film introducerer de sange, som eleverne skal arbejde med: 

  • Jeg gik i marken og vogtede får  
  • Velkommen i den grønne lund  
  • Morgenstund har guld i mund 

Gennem sangene får eleverne et begyndende kendskab til Grundtvig og hans tanker. Til hver sang er der øvelser og opgaver, hvor eleverne skal arbejde med projektets tematikker; den gode fortælling, som her er den bibelske fortælling om hyrdedrengen David, der bliver konge, fællessang og glæden ved livet.

Til projektet har et børnekor indsunget de tre sange og sammen med koret, kan klassen lære at synge sangene. På den måde klædes eleverne på til at blive en del af den unikke danske tradition fællessang. En tradition som Grundtvig har haft stor betydning for, og som efterhånden har fået en indgroet plads i dansk kultur med sange til alt fra glædelige til sørgelige begivenheder.  

Projektet afsluttes med et sangarrangement, som er udviklet i samarbejde med Sangkraft Randers, og der vil derfor være fokus på elementer fra korsang fx opvarmning og sangteknik. Det er muligt at streame dette arrangement.

Projektet har fået opmærksomhed andre steder, læs fx her på Folkekirken.dk.

Materialet udbydes kun til skoler i Randers, Favrskov og den sydlige del af Mariagerfjord Kommune. 

Materialet sendes senest i oktober. Skal du bruge materialet tidligere, så skriv tidspunktet i feltet “Evt. kommentarer”.

Målgruppe: 1.-3. klasse
Fag: Kristendomskundskab og musik
Lektioner: 4-6 + sangarrangement
Projektperiode: Hele året

Tilmelding

Navn*

E-mail*

Mobil*

Skole*

Klasse*

Antal elever*

Jeg har undervisningsmaterialet fra tidligere og ønsker kun en ny kode til hjemmesiden*:
JaNej

Evt. kommentarer