Bestil her

Navn*

E-mail*

Mobil*

Skole*

Klasse*

Antal elever*

Evt. kommentarer

NÅR BILLEDER TALER MED

Eleverne skal i dette projekt dykke ned i samspillet mellem tekst og billeder; hvilke billeder findes der i ordene, og hvad står der skrevet mellem linjerne i billederne?

Men eleverne skal også møde en tredje dimension. For når tekst og illustration mødes i billedbogen, opstår noget helt nyt. Både det samlede udtryk og det samlede indtryk forandrer sig, når bogstaver og billeder går i dialog med hinanden. Der opstår et mere end, som kan være med til at skabe en forståelse for dét, der ellers er svært at give sprog.
Eleverne bliver således bekendte med at tolke teksten symbolsk.

Men hvad handler disse billedbøger om? Og er billedbøger også for større børn? Rigtig mange moderne billedbøger har en forkærlighed for at beskæftige sig med og tage livtag med de helt store eksistentielle spørgsmål og temaer; liv og død og alt det, der følger med af sorg og savn, kærlighed, venskab, ensomhed, identitet og fællesskab.

Med afsæt i nedenstående billedbøger skal eleverne gå på opdagelse i bøgernes fantastiske og finurlige univers og eksistentielle temaer.

  • And, døden og tulipanen af Wolf Erlbruch
  • Du og jeg af Sinne Lea og Stian Hole

Til begge billedbøgerne arbejdes der med paralleller til kristendommen, hvor en eksistentiel forståelse af de samme temaer foldes ud gennem forskellige modaliteter: billede, fortælling og salmetekst.

Materialet tilbydes kun til skoler i Randers, Favrskov og den sydlige del af Mariagerfjord Kommune. 

Materialet sendes senest i oktober. Skal du bruge materialet tidligere, så skriv hvornår i feltet “Evt. kommentarer”.

Målgruppe: 4.-6. klasse
Fag: Kristendomskundskab og dansk
Lektioner: 10–12

Bestil her

Navn*

E-mail*

Mobil*

Skole*

Klasse*

Antal elever*

Evt. kommentarer