Bestil her

Navn*

E-mail*

Mobil*

Skole*

Klasse*

Antal elever*

Jeg har undervisningsvejledningen fra tidligere og ønsker kun elevmaterialet*:
JaNej

Evt. kommentarer

DEN LILLE PRINS

– En filosofisk undersøgelse af det gode liv

Er det gode liv at have venner? Måske er kærlighed en forudsætning for det gode liv? Hvis man ejer mange ting, har man så et godt liv?

Fortællingen Den lille prins fra 1943 af forfatteren Antoine de Saint-Exupéry beskæftiger sig bl.a. med temaet det gode liv. Bogen er én af de mest solgte bøger i verden, og måske hænger det netop sammen med, at den appellerer til eftertænksomhed og undren over tilværelsen og menneskelivet, og hvad der giver det værdi.

Vi følger i fortællingen den lille prins, der forlader sin planet for at tage på en rejse. En dannelsesrejse, hvor forskellige syn på, hvad der er væsentligt og uvæsentligt er i centrum.

Med udgangspunkt i fortællingen om Den lille prins, inviteres eleverne i dette projekt med ind i en filosofisk undersøgelse af det gode liv gennem forskellige øvelser og opgaver. Det gode liv undersøges i et samspil mellem tankerne fra Den lille prins, elevernes egne erfaringer og et alment menneskeligt perspektiv.

Materialet udbydes kun til skoler i Randers, Favrskov og den sydlige del af Mariagerfjord Kommune. 

Materialet sendes senest i oktober. Skal du bruge materialet tidligere, så skriv tidspunktet i feltet “Evt. kommentarer”.

Målgruppe: 1.-3. klasse
Fag: Kristendomskundskab og dansk
Lektioner: 10

Bestil her

Navn*

E-mail*

Mobil*

Skole*

Klasse*

Antal elever*

Jeg har undervisningsvejledningen fra tidligere og ønsker kun elevmaterialet*:
JaNej

Evt. kommentarer