Tilmelding

NYHED – Sværdets kraft

– Ny graphic novel af Jan Kjær om kamp, kærlighed og kristendom i korsriddertiden

Udbydes kun i dette skoleår

I haven ved en af Jerusalems mange kirker findes en skulptur af to mænd med en tekst på latin og dansk. Teksten fortæller besøgende, at ved denne kirke ligger to danske brødre begravet.

Brødrene hed Svend og Eskil og var henholdsvis biskop over Viborg og kriger. De var draget på pilgrimsfærd til Jerusalem, hvor de begge døde i år 1153.

Hvem var de? Hvad bragte dem til Jerusalem? Og hvordan havde de gjort sig fortjent til en plads i denne vigtige kirkes gårdhave?

I samarbejde med børnebogsforfatter Jan Kjær er historien om brødrenes forunderlige historie blevet til en graphic novel, Sværdets kraft. Romanen danner udgangspunkt for dette projekt om korsriddertiden. Projektet rummer værklæsning, forslag til tekstanalyse og arbejde med korsriddertiden, historiske kilder og kildekritik, desuden dykker projektet ned i kristendomsfaglige begreber som tilgivelse, det hellige og treklangen: liv-død-ny begyndelse. Der lægges op til et arbejde med centrale symboler som kors og vand på baggrund af centrale bibelske tekster og kristne ritualer.

Til projektet hører en hjemmeside med bogen indlæst på lydfiler af skuespiller Morten Hemmingsen, videoer til undervisningen, bilag til print mm.

Hver elev modtager et eksemplar af Jan Kjærs Sværdets kraft samt et elevhæfte med opgaver.

Materialet udbydes kun til skoler i Randers, Favrskov og den sydlige del af Mariagerfjord Kommune. 

Målgruppe: 5.-6. klasse
Fag: Kristendomskundskab, dansk og historie
Lektioner: 10 + 8 til værklæsning

Tilmelding