Bestil

DET SÆRE OG DET SVÆRE

– Nu med nye billedbøger

Billedbogen har allerede gjort sit indtog i danskundervisningen og har fundet sin plads som en genre, der sætter fokus på poetisk sprog- og billedbrug.

Men hvorfor er den også relevant at tage op i faget kristendomskundskab? Det er den, fordi de moderne billedbøger har en forkærlighed for at beskæftige sig med det sære og det svære. I billedbøgerne er man ikke bange for at tage livtag med de helt store eksistentielle spørgsmål og temaer; liv og død og alt det, der følger med af sorg og savn, kærlighed, venskab, ensomhed, identitet og fællesskab.

I projektet Det sære og det svære har vi fundet helt nye og anmelderroste billedbøger, hvor eleverne skal gå på opdagelse i bøgernes fantastiske og finurlige univers og få en oplevelse af, hvordan tekst og billeder er med til at fortælle gode historier:

  • Historien om dig af Søren Lind og Hanne Bartholin med temaet Identitet 
  • Ud af det blå af Rebecca Bach-Lauritsen og Anna Margrethe Kjærgaard med temaet Ensomhed
  • Men størst af alt af Kim Fupz Aakeson og Cato Thau-Jensen med temaet Kærlighed

Til alle billedbøger arbejdes der med paralleltekster fra Bibelen. I de bibelske fortællinger er de samme eksistentielle temaer, som billedbøgerne handler om, foldet ud. Til arbejdet med de bibelske fortællinger anvendes tekst og illustrationer fra forskellige udgaver af børnebilledbibler. I forløbet skal eleverne arbejde kreativt med udgangspunkt i egen tænkning.

Målgruppe: 1. – 4. klasse
Fag: Kristendomskundskab og dansk
Lektioner: Ca. 5 pr. billedbog
Projektperiode: Maj – juni

Bestil