Bestil her

ADAMS ÆBLER

– Et filmprojekt for de ældste elever

Instruktør Anders Thomas Jensen har skabt nogle særprægede værker som for eksempel ”Blinkende lygter” og ”De grønne slagtere”, men filmen ”Adams æbler” indtager en særlig plads, fordi den beskæftiger sig med det store spørgsmål om det ultimativt gode og det ultimativt onde. Samtidig er filmen ligesom de andre film underholdende og morsom på en underfundig måde, og den giver anledning til gode drøftelser af undervisningsrelevante emner inden for kristendomsfaget, men også af emner med mere almen og humanistisk karakter. Filmen egner sig derfor også fint til danskundervisningen.

”Adams æbler” er fuld af kristen symbolik, sort humor og ”en venden alt på hovedet”, således at den provokerer os til at tænke anderledes og måske endda at revurdere vores til tider forudindtagne holdning til etik og moral og forestilling om godt og ondt.

Materialet her indeholder en gennemgang og fortolkning af filmen og dens temaer samt dens symbolik. Desuden indeholder materialet en række elevark, som er anbragt sidst i materialet som et kapitel for sig.

Filmen ”Adams æbler” kræver noget af sine seere og er ikke enkel i sit udtryk og symbolik, men dette er blot med til at gøre den både spændende, medrivende og dyb. Derfor er materialet her udarbejdet med henblik på de ældste elever på 8. til 10. klassetrin.

Filmen ”Adams æbler” er anbefalet til elever over 15 år.

Sider: 33
Pris: 200 kr. + porto

Materialet er gratis for skoler i Randers, Favrskov og den sydlige del af Mariagerfjord Kommune. 

Målgruppe: 8. – 10. klasse
Fag: Kristendomskundskab

Bestil her