Tilmelding

Verdens vigtigste bog – Kristian Leth om Bibelen

I podcasten Bibelen Leth fortalt på P1 gennemgår Kristian Leth Bibelen og dens betydning. I dette foredrag fortæller han, hvorfor Bibelen er verdens vigtigste bog og forklarer, hvordan den påvirker os alle sammen, vores dagligdag, vores omgivelser og vores forståelse af os selv i verden.

Via nedslag i en række historier fra Bibelen bliver alt fra fundamentalisme til universalisme og – ja – selv ateisme forklaret som videreudviklinger af tendenser i kristendommen med rod i Bibelen. 

Samtidig trækkes der tråde tilbage til det, der kom før, sådan at vi forstår, hvor radikale vores almene, overleverede ideer i virkeligheden er. Hvordan forstår man Bibelen og kristendommen i en større kontekst? Hvad er det for et øjeblik i menneskehedens historie, vi lever i? Og hvor er vi på vej hen, når Bibelen måske ikke fylder lige så meget, som den har gjort før?

Foredraget udfordrer både troende og ateister til at revurdere deres egen forståelse af den cirka 2.000 år gamle samling tekster, der har lagt grundlaget for den kultur og det samfund, vi lever i i dag.

Hvor: Salen, Sct. Mortens Hus, Staldgårdsgade 2, 8900 Randers C.

Hvornår: Onsdag d. 1/11 2023 kl. 14.30-16.30.

Målgruppe: For alle interesserede.