God nok?

- ET PROJEKT OM SKYLD, SKAM OG NÅDE

  • 7. - 10. klasse
  • Kristendomskundskab og dansk
  • 6 lektioner + kirkebesøg
  • Januar - marts
  • Kursus torsdag d. 5/12 kl. 14 - 16.30 med Christian Hjortkjær 

"Hvis bedre er muligt, er godt ikke godt nok!" Tidens unge har konstant et loft af idealer over sig. De bombarderes med slogans som "Never settle", "Add to your day" og "Enjoy". Men idealer er netop kendetegnet ved at være uopnåelige, og der opstår problemer, når de unge rent faktisk forventer af sig selv, at de skal nå idealerne. De føler sig forkerte, de skjuler sig, de skammer sig – og med skammen kommer ofte angsten.

Projektet GOD NOK? beskæftiger sig med tre begreber, der er viklet ind i hinanden. Skyld hænger sammen med det, vi gør forkert, mens skam derimod er en følelse af at være forkert. Nåden er (ganske umoderne) en betingelsesløs accept af mennesket.

Eleverne stifter bekendtskab med begrebernes indbyrdes påvirkning gennem tekstlæsning, filmklip og fysiske øvelser. Gennem projektets hjemmeside kommer de til at analysere tekster af Karl Ove Knausgaard, filmklip fra serien SKAM og bibeltekster vha. nogle medfølgende "definitionskort" og spilleregler.

Kursus

  • Torsdag d. 5/12 kl. 14 - 16.15.
  • Hornbæk Sognegård, Hornbæk Kirkevej 7, 8920 Randers NV

"Hvis bedre er muligt, er godt ikke godt nok!" Tidens unge har konstant et loft af idealer over sig. Men idealer er netop kendetegnet ved at være uopnåelige, og der opstår problemer, når de unge rent faktisk forventer af sig selv, at de skal nå idealerne. De føler sig forkerte, de skjuler sig, de skammer sig – og med skammen kommer ofte angsten.

Christian Hjortkjær, ph.d. og højskolelærer på Silkeborg Højskole undersøger skammen på tværs af både psykologi, sociologi og det eksistentielle.

Kurset byder på:

  • Foredrag ved Christian Hjortkjær med titlen Det er skammens skyld
  • Præsentation af "definitions-kort", som bruges til arbejdet med projektets tekster og filmklip.

Skoletjenesten byder på en lille forfriskning undervejs.

Folkekirkens Skoletjeneste i Randers, Favrskov og Hobro-Mariager

Staldgårdsgade 2 - 8900 Randers C


Tlf: 86 43 00 80
Mail: info@fusr.dk
CVR: 1786 3541

Vi ønsker at udruste lærere

Folkekirkens Skoletjeneste i Randers, Favrskov og Hobro - Mariager er en lokal folkekirkelig skoletjeneste, der ønsker at fremme samarbejdet mellem kirke og skole.
Læs mere om vores vision