Går det hele ad helvede til?

- ET PROJEKT OM FRYGT OG HÅB

  • 7. - 10. Klasse
  • Kristendomskundskab og dansk
  • 13 lektioner + kirkebesøg
  • November - juni
  • Kursus onsdag d. 11/11 kl. 14 - 16.30 

Går det hele ad helvede til? Er der overhovedet nogen, der tør håbe på noget? Eller går det ligefrem bedre end nogensinde før? 

Spørgsmål som disse danner udgangspunkt for dette landsdækkende projekt, der zoomer ind på den frygt for fremtiden, der synes allestedsnærværende både i nyheder, film, litteratur og samfund. Dystopierne er over os, og de er både skræmmende og fascinerende, mens utopierne og håbet ofte fylder meget mindre i vores hverdag.

Projektet er både dansk- og kristendomsfagligt og inviterer til en refleksion over frygten og håbets betydning for den måde, mennesker lever deres liv på. Derfor går begrebsparret håb og frygt hånd i hånd i projektet, hvor eleverne skal arbejde med såvel dystopier og utopier som forestillinger om paradis og helvede i kristendom og islam fortællinger der siger noget om, hvad mennesker har frygtet og håbet før og nu.

Kursus

  • Mandag d. 11/11 kl. 14 - 16.30.
  • Kulturhuset Randers, Stemannsgade 2, 8900 Randers C

Dagligt præsenteres vi for en strøm af dystopier gennem diverse medier. Dystopier virker både skræmmende og fascinerende, og de har en tendens til at fylde det meste af billedet, mens utopierne og håbet til gengæld fylder meget lidt.

I projektet reflekteres der over forholdet mellem dystopi og utopi, mellem frygt og håb og det samme gør kunstner og forfatter Kristian Leth i bogen HÅB – et forsvar for fremtiden fra 2018.

Kurset byder på:

Foredrag ved Kristian Leth med titlen HÅB – et forsvar for fremtiden.

Gennemgang af spillet Egnet, som hører til projektet. Skoletjenesten byder på en lille forfriskning undervejs.

Folkekirkens Skoletjeneste i Randers, Favrskov og Hobro-Mariager

Staldgårdsgade 2 - 8900 Randers C


Tlf: 86 43 00 80
Mail: info@fusr.dk
CVR: 1786 3541

Vi ønsker at udruste lærere

Folkekirkens Skoletjeneste i Randers, Favrskov og Hobro - Mariager er en lokal folkekirkelig skoletjeneste, der ønsker at fremme samarbejdet mellem kirke og skole.
Læs mere om vores vision