VILDE VÆSNER OG BUTTEDE BASSER
- om engle til alle tider

  • 1. - 3. klasse
  • kristendomskundskab og billedkunst
  • 8 - 10 lektioner + kirkebesøg
  • projektet løber i januar - februar
  • lærerkursus d. 12. dec. Læs mere om kurset HER

Langt de fleste har en forestilling om, hvad en engel er. Engle er et kendt fænomen og spiller en væsentlig rolle i både jødedom, kristendom og islam. De har rod i kulturen omkring det gamle Babylon, det nuværende Iran, men har siden fløjet deres helt egne veje og er også landet her oppe i norden.

Som guddommelige væsner er engle både vagter ved paradisets port og sendebude mellem himmel og jord; mellem Gud og mennesker. De har mærkelige og underfulde navne som keruber og serafer - nogle har flere ansigter og andre hele otte vinger at flyve omkring med. De er inddelt i hierarkier, og der er et klart ´fin, finere, finest´i englehierarkiet.

Umiddelbart tænker de fleste nok, at engle må man kunne stole på. Men lige som mennesker må leve med fejl og mangler, må engle det også.

For engle er ifølge kristen tradition, præcis som mennesket, skabt med fri vilje og ind imellem sker det, at en engel er falden. For en falden engel er fremtidsudsigterne ikke så gode men det er der måske råd for?

I dette projekt skal eleverne lære om engle i jødedom, kristendom og islam og om, at engle ikke nødvendigvis bare er engle på den søde måde.

Med til projektet hører en workshop, hvor lærerne kan blive klædt på til, hvordan eleverne kan arbejde med egne kunstneriske udtryk. Hvis man ikke er heldig at komme med på workshop, vil der i undervisningsmaterialet være en grundig beskrivelse af den fremgangsmåde, der præsenteres på workshoppen.
Workshoppen foregår på Munkholmskolen i Stevnstrup v. Randers, og du kan læse mere om den HER.

En del af projektet er også et besøg i den lokale kirke, hvor et englemysterium skal løses.

Persondataforordning

I henhold til den nye persondataforordning skal vi have din tilladelse til at benytte dine persondata (navn, email og mobil). 
I Skoletjenesten benytter vi udelukkende dine persondata i forbindelse med afvikling af projekter. I forbindelse med projekter, hvor der er et arrangement "ud af huset", videregives oplysningerne til involverede parter. 
Persondata slettes efter skoleårets udgang.

Folkekirkens Skoletjeneste i Randers, Favrskov og Hobro-Mariager

Staldgårdsgade 2 - 8900 Randers C


Tlf: 86 43 00 80
Mail: info@fusr.dk
CVR: 1786 3541

Vi ønsker at udruste lærere

Folkekirkens Skoletjeneste i Randers, Favrskov og Hobro - Mariager er en lokal folkekirkelig skoletjeneste, der ønsker at fremme samarbejdet mellem kirke og skole.
Læs mere om vores vision