PESACH & PÅSKE

  • 3. - 4. klasse
  • kristendomskundskab og dansk
  • 8 lektioner + kirkebesøg
  • projektet løber i marts og april

De tre store religioner jødedom, kristendom og islam har udspring i det samme område, og byen Jerusalem betragtes som et særligt sted for alle tre religioner. I dette projekt sættes fokus på højtidsfejringerne pesach og påske med mulighed for udsyn til den muslimske offerfest. Gennem små film, fortæller børn til børn om, hvordan de fejrer hhv. pesach og påske, og hvad det betyder.

Den jødiske pesach og den kristne påske tager udgangspunkt i to forskellige fortællinger, men der er alligevel nogle lighedstræk. Ikke mindst, fordi Jesus fejrede pesach med sine disciple i Jerusalem. Derfor begynder projektet også i Jerusalem, så eleverne får kendskab til byens og store betydning for både jøder, kristne og muslimer.

Som afslutning på projektet skal eleverne med inspiration fra det jødiske sederfad sætte mad til den kristne påskefortælling.

Tilmeldte lærere modtager: 

  • undervisningsmateriale
  • adgang til hjemmeside med filmklip m.m.
  • kirkebesøg

Persondataforordning

I henhold til den nye persondataforordning skal vi have din tilladelse til at benytte dine persondata (navn, email og mobil). 
I Skoletjenesten benytter vi udelukkende dine persondata i forbindelse med afvikling af projekter. I forbindelse med projekter, hvor der er et arrangement "ud af huset", videregives oplysningerne til involverede parter. 
Persondata slettes efter skoleårets udgang.

Folkekirkens Skoletjeneste i Randers, Favrskov og Hobro-Mariager

Staldgårdsgade 2 - 8900 Randers C


Tlf: 86 43 00 80
Mail: info@fusr.dk
CVR: 1786 3541

Vi ønsker at udruste lærere

Folkekirkens Skoletjeneste i Randers, Favrskov og Hobro - Mariager er en lokal folkekirkelig skoletjeneste, der ønsker at fremme samarbejdet mellem kirke og skole.
Læs mere om vores vision