NÅR BILLEDER TALER MED 

  • 4. - 6. klasse
  • kristendomskundskab og dansk
  • 10 - 12 lektioner
  • projektet løber fra november til juni
  • lærerkursus d. 7. nov. Læs mere om kurset HER

Eleverne skal i dette projekt dykke ned i samspillet mellem tekst og billeder; hvilke billeder findes der i ordene, og hvad står der skrevet mellem linjerne i billederne.

Men eleverne skal også møde en tredje dimension. For når tekst og illustration mødes i billedbogen, opstår noget helt nyt. Både det samlede udtryk og det samlede indtryk forandrer sig, når bogstaver og billeder går i dialog med hinanden. Der opstår et mere end, som kan være med til at skabe en forståelse for dét, der ellers er svært at give sprog. 
Eleverne bliver således bekendte med at tolke teksten symbolsk. 


Men hvad handler disse billedbøger om? Og er billedbøger også for større børn? Rigtig mange moderne billedbøger har en forkærlighed for at beskæftige sig med og tage livtag med de helt store eksistentielle spørgsmål og temaer; liv og død og alt det, der følger med at sorg og savn, kærlighed, venskab, ensomhed, identitet og fællesskab. 

Med afsæt i nedenstående billedbøger skal eleverne gå på opdagelse i bøgernes fantastiske og finurlige univers og eksistentielle temaer. 

  • And, døden og tulipanen af Wolf Erlbruch
  • Du og jeg af Sinne Lea og Stian Hole

Til begge billedbøgerne arbejdes der med paralleller til kristendommen, hvor en eksistentiel forståelse af de samme temaer foldes ud gennem forskellige modaliteter: billede, fortælling og salmetekst.

Projektet indledes med et forberende kursus d. 7. november kl. 14.00-16.30 i Kulturhuset i Randers, læs mere om kurset HER.

Vi har sendt en opfordring til skolebibliotekerne om at indkøbe bøgerne, og der vil være forskellige muligheder for at låne bøgerne på lokalbibliotekerne, v. lokale læringscenter og hos VIA - CFU i Aarhus og Herning for skolerne i Favrskov og Randers; eller CFU i Aalborg UCN for skolerne i Mariagerfjord Kommune. Endelig har vi i Skoletjenesten købt 10 eksemplarer af And, døden og tulipanen, som kan lånes ved henvendelse på info@fusr.dk

Persondataforordning

I henhold til den nye persondataforordning skal vi have din tilladelse til at benytte dine persondata (navn, email og mobil). 
I Skoletjenesten benytter vi udelukkende dine persondata i forbindelse med afvikling af projekter. I forbindelse med projekter, hvor der er et arrangement "ud af huset", videregives oplysningerne til involverede parter. 
Persondata slettes efter skoleårets udgang.

Folkekirkens Skoletjeneste i Randers, Favrskov og Hobro-Mariager

Staldgårdsgade 2 - 8900 Randers C


Tlf: 86 43 00 80
Mail: info@fusr.dk
CVR: 1786 3541

Vi ønsker at udruste lærere

Folkekirkens Skoletjeneste i Randers, Favrskov og Hobro - Mariager er en lokal folkekirkelig skoletjeneste, der ønsker at fremme samarbejdet mellem kirke og skole.
Læs mere om vores vision