Religionsfrihed - rum til at tænke og tro

TIRSDAG D. 18. SEPTEMBER
KL. 14.00-17.00.
LÆRINGSCENTER RANDERS, SLYNGBORGGADE 21, RANDERS. 

Som forberedelse til arbejdet med projektet Religionsfrihed - rum til at tænke og tro er der mulighed for at deltage i et lærerkursus.

Følgende tre oplægsholdere vil inspirere med hver sit oplæg: 

  • Religiøse dilemmaer i skolens praksis v/ Ane-Kristine Brandt, lektor v/Professionshøjskolen, Region Hovedstaden, samt medforfatter til bogen Gud i skolen
  • Grænseflader mellem religionsfrihed og sameksistens v/Bent Dahl, journalist og ansvarshavende redaktør for netavisen Sameksistens
  • Om undervisning og religionsfrihed i skolen v/Poul Astrup, konsulent ved Folkekirkens Skoletjeneste i Rudersdal-Lyngby og ophavs- og idémand til projektet om religionsfrihed.

Skoletjenesten byder på en lille forfriskning. 

BILLEDBØGER - Det sære og det svære & Når billeder taler med

ONSDAG D. 7. NOVEMBER
KL. 14.00-16.30
KULTURHUS RANDERS HOVEDBIBLIOTEK, SALEN, STEMANNSGADE 2, RANDERS

Til dette års projekter om billedbøger, Det sære og det svære til indskolingen og Når billeder taler med til mellemtrinnet, er der mulighed for at tilmelde sig dette kursus.

På kurset vil der være følgende oplæg:

  • en kort introduktion til de to undervisningsforløb ved Folkekirkens Skoletjenestes medarbejder, Christina Bergmann Lowe
  • oplæg om den eksistentielle billedbog - inspiration til nye titler og nye tilgange ved lektor, cand.pæd. og master i børnelitteratur Søren Fanø.

Kurset arrangeres i samarbejde med Randers Bibliotek, som står for en udstilling af billedbøger, som man har mulighed for at bladre i i kaffepausen.

Workshop - Vilde væsner og buttede basser

ONSDAG D. 12. DECEMBER 2018
KL. 14.00-16.00
WORKSHOPPEN FOREGÅR I PÅ MUNKHOLMSKOLEN, BILLEDKUNSTLOKALE I RANDERS

Når eleverne har arbejdet med projektet Vilde væsner og buttede basser og fået en forståelse for, at engle ikke nødvendigvis bare er engle på den søde måde, skal de også arbejde med deres eget kreative engleudtryk. 

I denne workshop vil billedkunstner, børnebogsforfatter og freelance underviser Jane Susanne Andersen klæde læreren på til at sætte eleverne i gang med selv at arbejde med den kunstneriske proces.

Skoletjenesten byder på en forfriskning.

Fortæl stederne frem - Han gik sig over sø og land

TIRSDAG D. 29. JANUAR
KL. 14.00-17.00
KRISTRUP SOGNEGÅRD, KRISTRUPVEJ 129, 8960 RANDERS SØ

På denne workshop med Anette Jahn arbejdes med fortællingens muligheder. Inden kurset skal kursisterne have valgt en af projektets fem bibelfortællinger, som de gerne vil arbejde videre med på kurset. Det er ikke nødvendigt at kunne historien på forhånd; den skal bare læses et par gange. 

På workshoppen arbejdes der med at se historiens billeder for det indre øje. I mindre grupper fortælles historiernes landskaber, rum og karakterer frem, og fortællingens grundfølelser forstærkes, så lytterne kommer til at mærke historiens følelsesgang. 

Præsentationsvideo om workshoppen kan ses HER!

Max. 20 deltagere. 

Folkekirkens Skoletjeneste i Randers, Favrskov og Hobro-Mariager

Staldgårdsgade 2 - 8900 Randers C


Tlf: 86 43 00 80
Mail: info@fusr.dk
CVR: 1786 3541

Vi ønsker at udruste lærere

Folkekirkens Skoletjeneste i Randers, Favrskov og Hobro - Mariager er en lokal folkekirkelig skoletjeneste, der ønsker at fremme samarbejdet mellem kirke og skole.
Læs mere om vores vision