KAN DET HELLIGE MÅLES?
En undersøgelse af betydningsfulde steder og genstande 

  • 5. - 6. klasse
  • kristendomskundskab og musik
  • 10 - 12 lektioner + koncert
  • projektet løber fra september til november

Jerusalem er en fascinerende, men også ufattelig by. Ufattelig, fordi man aldrig helt forstår, hvad det er, der foregår dernede - hverken når man hører om byen i de bibelske fortællinger, eller når man hører om den i TV-Avisen. Jerusalem har altid været en by i kamp. Man kæmper af mange grunde, men især kan man ikke blive enige om, hvad der er helligt, og hvem det hellige tilhører.

Men hvad betyder det egentligt, at noget er helligt? Har alle mennesker noget de betragter som helligt? Og hvordan forholder man sig til det, der er helligt for andre, men ikke for én selv?

Disse og andre spørgsmål skal eleverne arbejde med i dette projekt. Det tager udgangspunkt i Jerusalems hellige steder, som eleverne præsenteres for gennem elevartikler og små videoer.
Klassen skal også på besøg i den lokale kirke, hvor de med en "hellighedsmåler" vurderer forskellige steder og genstande. 
Afslutningsvist skal eleverne producere deres egne små film om et sted eller en genstand, der er særlig betydningsfuld - eller endda hellig for dem. 

Projektet lægger op til inddragelse af musikfaget, hvor der arbejdes med musikken som middel til at samle mennesker på tværs af religion og kultur. Her arbejdes der med et stykke musik, der er komponeret til projektet af Henrik Goldschmidt og hvor jødisk, arabisk og dansk musiktradition mikses. 

De klasser, der arbejder med musikdelen i projektet vil blive prioriteret først, når to koncerter med musikerne bag musikdelen The middle East Peace Ensemble afvikles. Så husk at krydse af ved ønsker at anvende musikdelen ved tilmeldingen, hvis I gerne vil med til koncert. Skal I have hjælp til transporten til koncerten bedes i sende en mail.

Materialet indeholder: 

  • lærervejledning
  • adgang til hjemmeside med elevhæfter, hellighedsmåler, små film og musik
  • kirkebesøg
  • mulighed for koncert med The Middle East Ensemble d. 23. november i Sct. Clemens Kirke, Randers.

Du kan se en teaser for musikdelen HER!

Persondataforordning

I henhold til den nye persondataforordning skal vi have din tilladelse til at benytte dine persondata (navn, email og mobil). 
I Skoletjenesten benytter vi udelukkende dine persondata i forbindelse med afvikling af projekter. I forbindelse med projekter, hvor der er et arrangement "ud af huset", videregives oplysningerne til involverede parter. 
Persondata slettes efter skoleårets udgang.

Folkekirkens Skoletjeneste i Randers, Favrskov og Hobro-Mariager

Staldgårdsgade 2 - 8900 Randers C


Tlf: 86 43 00 80
Mail: info@fusr.dk
CVR: 1786 3541

Vi ønsker at udruste lærere

Folkekirkens Skoletjeneste i Randers, Favrskov og Hobro - Mariager er en lokal folkekirkelig skoletjeneste, der ønsker at fremme samarbejdet mellem kirke og skole.
Læs mere om vores vision