Haven

  • 1. - 3. klasse
  • kristendomskundskab og dansk
  • 8 - 10 lektioner + kirkegårdsbesøg
  • projektet løber fra april til maj

Danske kirkegårde er sjælfulde steder. Det er steder, hvor mennesker søger hen - og ikke kun for at sørge over deres døde. På kirkegårdene er der ofte mennesker, der enten går tur, sidder på bænke og sludrer, eller måske ligefrem slår sig ned på en solplet i græsset. 

Kirkegården er et sted, hvor man begraver sine døde og gør noget ud af de små haver, der er den dødes gravplads. Haverne er et billede på den paradisforestilling, der ofte knytter sig til et liv efter døden. De peger direkte på det håb, som de efterladte har brug for - og dermed bliver kirkegården også et sted, der mere er til for de levende end for de døde. 

I dette projekt sætter vi fokus på kirkegården som en have med plads til både liv og fantasi. Med H.C Andersens fortælling Paradisets Have som ramme, inviteres eleverne til sansevandring på den lokale kirkegård for her at stifte bekendtskab med kirkegården som et venligt sted - et sted for de levende. 

Folkekirkens Skoletjeneste i Randers, Favrskov og Hobro-Mariager

Staldgårdsgade 2 - 8900 Randers C


Tlf: 86 43 00 80
Mail: info@fusr.dk
CVR: 1786 3541

Vi ønsker at udruste lærere

Folkekirkens Skoletjeneste i Randers, Favrskov og Hobro - Mariager er en lokal folkekirkelig skoletjeneste, der ønsker at fremme samarbejdet mellem kirke og skole.
Læs mere om vores vision